Vinland pe Facebook
Scormonitor
Ce va pregatesc
< 2023 >
June
 • No Events
Călător în țara altora

Comorile Iordaniei – Circuit turistic

By on February 26, 2013

PROMO!

 

Astăzi m-am gândit să vă prezint un circuit foarte interesant pe la colegii noștri de facultate din Orientul Mijlociu – în speță Iordania.

 

Dacă v-ati plictisit de Mamaia, Costinești,  Kusadasi, Paralia Katerini, Nessebar ori Viena, Praga sau Barcelona, cred ca a sosit timpul să vedeți oarece cultură antică și de demult direct la mama ei.  Totodată, daca vreți să evitați încă un Paște consecutiv cu socrii/părinții, acest circuit poate fi salvarea voastră pe anul ăsta.

Programul este croșetat de către Alexandra Grigore care este și posesoarea de drept a agenției de turism First Class Internațional care se ocupă cu destul de mult succes de circuite extra europene foarte interesante.

Mai jos aveți circuitul și daca sunteți tentați am pus și datele de contact.

 

COMORILE IORDANIEI

(8 zile / 7 nopti)

27 apr – 5 mai 201328.04.2013 :- AMMAN – TOUR OF AMMAN – Amman:

La sosirea pe aeroportul din Amman vom fi intampinati de ghidul vorbitor de limba engleza si transferati la hotel  4*. Dupa micul dejun, vom vizita Citadela, constructie care domina centrul vechi al Ammanului si dezvaluie obiective importante: Muzeul Arheologic National, Templul lui Hercule si Biserica Bizantina. In continuare, vom descoperi Teatrul Roman, ridicat in perioada stapanirii lui Marcus Aurelius (161 – 180 e.n.). Spre sfarsitul zilei vom face un tur al cartierului nou din Amman unde merita sa incercam cafeaua arabeasca cat si produsele de patiserie locale.

Regim Mese: Mic dejun + cina.


29.April.2013:- AMMAN–MADABA- Mt. NEBO – KINGSWAY – PETRA

Dupa micul dejun, vom pleca spre unul dintre cele mai sacre locuri ale crestinismului si iudaismului, Baptism Site, locul unde a fost botezat Isus Hristos. Urmatoarea oprire este in “Orasul Mozaicului” – Mabada, unde principala atractie este Biserica Greco – Ordodoxa St George cu faimoasa podea realizata din mozaic ce reprezinta harta tinuturilor biblice: reprezentarea grafica contine doua milioane de bucati viu colorate ce ilustreaza dealuri, vai, orase dar si Delta Nilului.
Vom continua turul spre Muntele Nebo, unul din cele mai venerate locuri sfinte ale Iordaniei unde se afla mormantul lui Moise, de unde ne vom bucura de o panorama spectaculoasa asupra Vaii Iordanului si a Marii Moarte. Continuam programul catre Petra. Cina si innoptare in Petra.

Regim Mese: Mic dejun + cina.

30.April.2013 :- PETRA – WADI RUM:

Dupa micul dejun, vom vizita Petra, supranumit si orasul Roz, una din minunile lumii. Petra, o adevărată minune a lumii, este fără îndoială cea mai pretioasă comoară a Iordaniei si cea mai mare atractie turistică. Este un oras vast, unic, săpat în stâncă de către Nabateeni, un destoinic popor arab care s-a asezat în zonă în urmă cu mai mult de 2000 de ani. Locul a fost descoperit în 1812 de exploratorul elvetian Johann Ludwig Burckhardt si din 1925 este declarat de UNESCO drept mostenire culturala universala.

Intrarea în oras se face prin Siq (Poarta), un defileu îngust  de 1,2km lungime printre pereti inalti din stanci de culori incredibile. Iesind din Defileu catre Valea Petrei vom putea admira fatada masiva roz trandafirie a Al-Khaznek(Trezoreria), cu coloanele ei sculptate direct in versantul vertical de stanca si avand rol de mormant pentru unul din cei mai importanti regi nabateeni.

 

Dupa amiaza vom porni catre desertul  Wadi Rum; innoptare si cina in cort in Wadi Rum .

Regim Mese: Mic dejun + cina.

 

01.May.2013 :- WADI RUM – DEAD SEA:

Wadi Rum cunoscut si drept “Valea Lunii”,a devenit celebru in intreaga lume datorita filmului  Lawrence al Arabiei filmat aici.

Casa beduinilor, desertul Wadi Rum este strabatut de munti spectaculosi, cu stanci multicolore si canioane largi.

Dupa micul dejun, imbarcati in jeep-uri sau calarind pe spatele camilei, insotiti de ghidul local, beduin, vom descoperi timp de cateva ore fascinantul desert, magia unica a naturii si stilul de viata al beduinilor.

Dupa-amiaza tarziu vom fi transferati catre Marea Moarta pentru cina si innoptare.

Regim Mese: Mic dejun + pranz + cina.

02.May.2013 :- DEAD SEA:

Dupa micul dejun, vom avea timp liber pentru o experienta memorabila la Marea Moartă, cel mai jos punct de pe Glob. Marea Moartă este flancată la est de munti, iar la vest de dealurile unduitoare ale Ierusalimului, oferind o priveliste parcă din altă lume. Desi putin populată si linistită acum, zona este considerată a fi casa a 5 orase biblice: Sodoma, Gomora, Adman, Zebouin si Zoar(Bela).

Principala atractie la Marea Moartă este reprezentată de apa marii: calda, linistitoare si extrem de sărată, cu o salinitate de 10 ori mai mare decât apele Oceanului Planetar, motiv pentru care nici o vietuitoare nu-i populeaza apele (de unde si numele Marea Moarta). Vom inota si beneficia de proprietatile vindecatoare ale apei bogata in clorura de sodiu, magneziu, potasiu si ne vom bucura de unicitatea privelistii: cristalele de sare formate la tarmul marii formeaza un peisaj aproape nepamantean.

Regim Mese: Mic dejun + cina.


03.May.2013 :- DEAD SEA: timp liber intreaga zi.

Regim Mese: Mic dejun + cina.

 

04.May.2013:- DEAD SEA–JERASH – UMM QUEISS – AMM A/P:

Dupa micul dejun, dimineata libera apoi ne vom deplasa catre Jerash.  Situat în apropiere de Petra, orasul antic Jerash, este una dintre destinatiile favorite în Iordania. Descoperit si restaurat în urmă cu 70 de ani, Jerash este exemplul clasic al urbanismului roman: străzi pietruite, coloane, cu temple amplasate pe coline, amfiteatre, piete publice spatioase , băi, fântâni si ziduri străpunse de turnuri si porti.

La mică distantă de Jerash vom vizita Castelul Ajlun (Qal’at Ar-Rabad) construit de unul dintre generalii lui Saladin în 1184 î.Hr., foarte bine conservat până în zilele noastre. Arhitectura, religia si limbile vorbite aici scot in evidenta procesul prin care doua culturi puternice s-au imbinat si au coexistat: lumea Greco-Romana a bazinului mediteranean si traditiile Orientului Arab.

Dupa vizitarea acestui oras plin de istorie ne intoarcem in Amman unde vom lua cina din Noaptea de Inviere. Dupa miezul noptii vom fi transferati la aeroport. Sfarsit servicii.

 

 

4****
Tarif de persoana, loc in dubla standard 1400 EURO
Supliment camera SGL 350 EURO

City 4****
Amman Cham Palace or similar
Petra Petra Guest House  or Grand View or similar
Wadi Rum Camp site
Dead Sea Dead Sea Spa or Warwick or similar

 

 

Tariful include:

 1. Bilet de avion international Bucuresti – Amman – Bucuresti, cu compania Tarom.
 2. Taxele de aeroport.
 3. Cazare 7 nopti la hoteluri de 4*in camera standard si mese in regim demipensiune.
 4. Transport si transferuri in Autocar privat cu aer conditionat, conform programului.
 5. Intrarile le obiectivele din program si vizita calare pe cai in Petra.
 6. Ghid de limba engleza.
 7. Insotitor de grup roman.
 8. 1 noapte in Camp Site/Wadi Rum, 3 ore cu Jeep Safari si Pranz.
 9. Cina in ultima seara in Amman.
 10. Taxele de serviciu.
 11. Consultanta medicala pentru calatorie

Tariful nu include:

 1. Taxa de viza si plecare de pe aeroport in Iordania, aprox 30$ de pers; se achita local.
 2. Cheltuieli personale.
 3. Produsele minibar.
 4. Mesele nespecificate in program. Pentru pranz si cina nu sunt incluse bauturile.
 5. Tips si gratuitati.
 6. Pranzurile, exceptie cel de la Wadi Rum.
 7. Asigurari medicale
 8. Taxele suplimentare de intrare in obiecivele turistice cu camera foto/video.

 

Orar de zbor: decolare de pe Aeroportul Int’l Henri Coanda/ Bucuresti in data de 27 apr 2013, ora 23:45 cu sosire  in data de 28 apr ora 03:25 in Amman

Retur in data de 5 mai, decolare la ora 4:10 cu sosirea in Bucuresti la ora 07:30

 

CONTACT:

Alexandra Grigore / First Class International

T: +40 (21) 312 21 31

F: +40 (31) 816 36 24

M: +40 (723) 780 700

alexandra@firstclassint.ro

firstclassintl@gmail.com

www.firstclassint.ro

 

P.S. Dacă nu vă place ăsta, s-ar putea să vă propun unul prin Siria….

TAGS
RELATED POSTS