Vinland pe Facebook
Scormonitor
Ce va pregatesc
< 2023 >
June
  • No Events
Călător în țara altora

Rauris – Valea de Aur a Alpilor

By on April 21, 2012

Rauris  – Valea de Aur a Alpilor.

Situată între  mult mai celebra vale Gastein și  regatul sporturilor de iarnă al landului Salzburg – Zell am See/ Kaprun, valea Rauris este poarta de intrare în Parcul National Hohetauern.  În ultimii ani, orășelul a a cunoscut o  intensă dezvoltare turistică fiind astazi una din principalele destinații de vacanță de pe partea nodică a munților Tauern.

Fondat în secolul XII, Raurisul  era un popas obligatoriu al caravenelor care se străduiau să urce Alpii fie venind din Italia cu mirodenii sau mătăsuri, fie coborând spre aceasta cu prețioasa sare din Salzburg. Totul s-a schimbat câteva sute de ani mai târziu când pe vale a fost descoperit aur.  În această perioadă Raurisul s-a dezvoltat rapid având pe la anul 1500 peste 3000 de locuitori, chiar mai mulți decât are în ziua de azi.  Lucrurile au rămas neschimbate până către sfârșitul secolului XX când orășelul s-a avântat cu mult curaj pe scena turismului mondial, fiind astăzi unul din cele mai apreciate locuri de vacanță din Austria.

 

Vacanțe perfecte – tot timpul anului.

Indiferent de anotimp, odată ajunși în Rauris, sigur vă veți simiți ca în Paradis.  Vara, impunătorii Tauern sunt o invitație deschisă la drumeție: se poate ajunge foarte usor în zona alpină grație instalațiilor de transport pe cablu la care puteți avea acces gratuit cu cardul de vacante Salzburgerland Card. Aici, la înălțime, veți fi însoțit în permanență de spectaculoasele panorame a numai puțin de 8 vârfuri de peste 3000 de metri.  Puteți explora în liniște tainicele poteci alpine sau vă puteți avânta într-o cursă plină de adrenalină cu mountain bike-urile până în vale.  Iarna Raurisul va oferă una din cele mai apreciate zone de schi din Alpi. Nu este mare, are doar 32 de km de partii, insă zapada garantată și gratul mediu de dificultate precum și orientarea către familii sunt cele mai de preț atuuri.

Stațiunea care a spus NU turismului de masă.

Cu siguranță unul dintre cele mai apreciate sentimente într-o vacanță este acela de caldură și familiaritate. Gazdele de pe valea Rauris excelează la acest aspect. Este una din puținele destinații turistice din Austria, sau mai bine zis, una din ultimele în care stabilirea unor relații de prietentie între gazde și oaspeți, în care sentimentul de familiaritate, în care împărtășirea tradițiilor și  integrarea  în atmosfera cotidiană a comunității sunt primordiale. Tocmai de aceea stațiunea nu se poate mândri cu fastuoase hoteluri de 5 stele sau SPA-uri de ultimă generație, însă de la micile pensiuni cu câteva camere până la elegantele hoteluri Kristall sau Salzburgerhof – “Willkommen” – este mult mai cald si deschis.  “Oaspeții nu doar se cazează la noi, ci împărțim cu ei stilul nostru de viață tradițional” – aceasta este deviza Văii de Aur a Alpilor.

 

 

 

5 lucruri de făcut în această vară pe valea Rauris

–          Excursie cu ghid în parcul national Hohe Tauern;

–          Participare la un spectacol de dresaj cu pasari de pradă;

–          Mic dejun tradițional la una din cabanele alpine ( Almhutte )

–          Implicați-vă în “Goana dupa aur”

–          Excursie până la observatorul de pe vârful Sonnblick – 3105 m .

 

 

TAGS
RELATED POSTS