Vinland pe Facebook
Scormonitor
Ce va pregatesc
< 2023 >
May
  • No Events
Călător în țara altora

Viena – Piețele de Crăciun – Unde și când.

By on November 21, 2012

 

Din 17 Noiembrie  până în 26 Decembrie, Viena, ca și multe alte orașe ale Austriei sau Germaniei, își pune acea mantie fermecată a Crăciunului și deopotrivă localnici și turiști serbează acest eveniment lăsându-se purtați într-o atmosferă magică asemenea celor din poveștile fraților Grimm.

 

Viena este cea mai apropiată și cea mai la îndemână destinație pentru a vizita aceste minunate piețe de Crăciun, de aceea, mai jos, am făcut un fel de listă a acestor piețe cu tot ceea ce trebuie să știți despre fiecare în parte.

 

In Viena sunt patru piețe mari de Crăciun și cinci mai mici.

 

Piețele Mari

Piața de Crăciun din fața Primăriei

Situată în parcul din fața Primăriei  având în spate  Burgtheater, cu siluaeta sa inconfundabilă, este cea mai mare și cea mai cunoscută piață de Crăciun din Viena.  Atmosfera Crăciunului este foarte autentică,  iar mirosul de vin fiert, turtă dulce, alune prăjite sau miere învăluie  expozanții și vizitatorii. Pentru mulți turiști, această piață este o experiență memorabilă, de neuitat și de aceea mulți dintre ei și-au trecut în calendar Piața de Crăciun de la Viena ca un reper important al anului.

Totodată copiii se vor simți ca în al noulea cer. Pe lângă dulciurile tradiționale, ei vor găsi aici o mulțime de jucării artizanale dedicate mai mult sau mai puțin  Crăciunului.

Perioada: 21.11.2014 – 24.12.2014

Mai multe informații: www.christkindlmarkt.at

Hoteluri în zonă: Hotel Rathauspark 4*,  Hotel Viennart 4*, Hotel Alexander 3*.

 

Piața de Crăciun de la Palatul Schönbrunn

Palatul Schönbrunn este fără îndoială unul dintre cele mai cunoscute repere ale orașului. Majoritatea celor care au fost la Viena au trecut cel puțin odată pe aici.

Piața este amenajată în curtea interioară din fața Palatului și în fiecare an sunt prezenți aproximativ 60 de expozanți care oferă vizitatorilor, turtă dulce,  o mulțime de dulciuri, decorațiuni de Crăciun, multe dintre ele artizanale sau jucării. Vinul fiert și biscuiții de casă vor fi bineveniți dacă vă gândiți să rămâneți să ascultați cântecele de Crăciun interpretate de  coruri sau mici formații tradiționale pe scena amenajata în fața unui impozant brad de Crăciun.

Odată ajunși aici, puteți vizita și Palatul, asta dacă nu ați făcut-o încă. 🙂

Perioada: 21.11.2014 – 24.12.2014

Orar: Zilnic de la 10:00 la 19:00

În 24.12.2014  de la 10:00 la 04:00 (toată noaptea de Crăciun)

În 25 și 26.12.2014 de la 10:00 la 18:00

Mai multe informații: www.weichnachsmarkt.co.at

Hoteluri în zonă: Parkhotel Schönbrunn 4*, Kaiserpark Schönbrunn,  Hotel Courtyard by Marriott 4*,

 

 

Satul de Crăciun de la Palatul Belvedere

 

Fosta reședință barocă a Prințului Eugeniu de Savoia  domină liniștită  un sătuc format din 40-50 de mici căsuțe care abundă de viață. Piața de Crăciun de la palatul Belvedere este cunoscută mai ales datorită decorațiunilor de Crăciun și a produselor de artizanat pe care le puteți găsi aici. Totuși, să nu credeți că vinul fiert, turta dulce sau biscuiții lipsesc.

Perioada: 23.11.2014 – 23.12.2014

Orar: Zilnic de la 11:00 la 19:00 în

Mai multe informații: www.weihnachtsdorf.at

Hoteluri în zonă: Hotel Daniel 4*, Pakat Suites Hotel 4*, Hotel Artis 4*

 

Piața de Crăciun din Piața Maria Theresia

La 10 minunte de piața de Crăciun de la Primărie, în parcul dintre Muzeul de Istoria Artei și Muzeul de Istorie Naturală, în jurul statuii Mariei Theresia veți găsi o altă Piață de Crăciun. Aici, toate căsuțele sunt împodobite festiv, decorațiile de Crăciun abundă, însă atmosfera este un pic mai aerisită decât la primărie.  Este o idee foarte buna să cuplați aceste două piețe.

Perioada: 23.11.2014 – 23.12.2014

Orar: Zilnic de la 1o:00 la 19:00

În 24.12.2014  de la 10:00 la 03:00 (toată noaptea de Crăciun)

În 25 și 26.12.2014 de la 10:00 la 20:00

Mai multe informații: www.weihnachtsdorf.at

Hoteluri în zonă: Hotel Le Meridien 5*,  Hotel Vienart 4*, Hotel Astoria 4*, Hotel Europa 4*, Hotel K+K Maria Theresia 4*.

 

 

Piețele de Crăciun mai mici

Piața de Crăciun de la Spittelberg

Zona Spittelberg este destul de aproape de  Schönbrunn în districtul 7 , astfel că puteți combina ambele piețe într-o singură vizită.  Deși mică este o piață foarte interesantă pentru că va poartă prin atmosfera unui Crăciun  aproape medieval.  Este bine să treceți pe aici pe 6 Decembire, pentru că la Spittleberg,  Sf. Nicolae vine personal. Cu sigurantă copii vor fi foarte bucuroși de această vizită dar și de cadourile pe care le vor primi.

Perioada: 21.11.2014 – 23.12.2014

Mai multe informații: www.spittelberg.at

 

Artă și Atmosferă de Crăciun la “Am HOF”

Piața Am HOF este în Inner Stadt, în inima Vienei. Odinioară, pe vremea dinastiei Babenberg, Am HOF era inima culturală a orașului.  În zilele noastre  aici se organizează un târg de mici dimenisuni specializat pe obiecte artizanale specifice Crăciunului. Acestea sunt produse exclusiv de artiști austrieci.

Perioada: 21.11.2014 – 23.12.2014

Mai multe informații: www.kunsthandwerksmarkt.at

 

Târgul de Crăciun de la Biserica Sf. Carol (Karlskirche)

Se organizează în fiecare an, în piața din fața celebrei biserici. Spre deosebire de celelalte piețe, aici atmosfera este mult mai intimă și cochetă.  Oamenii stau de vorbă unii cu alți, nu se grăbesc, sunt relaxați.

Perioada: 18.11.2014 – 23.12.2014

Mai multe informații: www.divinaart.at/kunsthandwerk/

 

Piața de Crăciun de la Wilheminenberg

Wilheminenberg este în afara orașului, în partea de vest a acestuia, de aceea cel mai la îndemână mijloc de transport până aici este mașina proprie sau autobuzele locale.  O excursie aici merită din trei motive: panormama fabuloasă asupra Vienei (dacă și ninge, este perfect), patinoarul și evident, Piața de Crăciun. Wilheminenberg este o destinație populară printre vienezi de aceea veți vedea că sâmbâta și duminica este destul de multă aglomerație, dar nu în sens negativ. 🙂

Perioada: 16.11.2014 – 23.12.2014

 

Viena Veche “Christkindlmarkt”

Acest târg, un pic mai special, se ține tot în centru, în faimoasa piață Freyung – unul dintre cele mai frumoase locuri din Innerstadt. Piața este străjuită de unele dintre cele mai reușite palate vieneze, de biserica scoțiană, iar în centru fântâna Austriei.  La acest târg puteți admira o  mulțime de obiecte artizanale, vă puteți delecta cu nenumărate bunătăți specifice Crăciunului, iar dacă vă gândiți să îl vizitați mai pe seară, atunci puteți rămâne și asculta cântece de Crăciun interpretate de diverse coruri și muzicieni.

Freyung este la 50 de metri de Am Hof. Așadar, este foarte convenabil să cuplați ambele piețe.

Perioada: 16.11.2014 – 23.12.2014

Mai multe detalii: www.altwiener-markt.at

 

Spor la vizitat! 🙂

 

P.S. Imaginile au fost furnizate de către Oficiul de Turism al Vienei și de către Oficiul de Turism al Austriei

TAGS
RELATED POSTS
1 Comment
  1. Adriana

    November 30, 2013

    Este superb, dar nu pot zice ca la noi nu e. De exemplu Sibiul e foarte frumos amenajat, apoi mai este si Brasovul.

Comments are closed.