Vinland pe Facebook
Scormonitor
Ce va pregatesc
< 2023 >
February
  • No Events
Cronicuțele vinului

Cronicuțele vinului (6) – Nachbil Rose 2010

By on April 21, 2012

“What we’ve got here is failure to communicate

Some men you just can’t reach…

So, you get what we had here last week

Which is the way he wants it!

Well, he gets it!”

 

sau….un vin în stil german cică.

Bine, poate că ziceți voi ca am început răutacios, dar să știe măriile vostre că am dat pe gât si Rheinrieslingul de la ei și alte drăcii “nefiltrate”. Știu despre ce vorbesc.

 

Băieții ăștia de la Nachbil  aka  Crama Weingut Brutler & Dr.Vicol, de la Satu Mare, au venit cu pretenția să facă vinuri în stil german. Cel puțin asta e vorba în târg. Foarte lăudabil și foarte frumos din partea lor. DAR! vinurile germane, sau mai bine zis tendințele vinificatorilor din Rheingau de exemplu, sunt de a scoate vinuri proaspete, fresh, vivace, vibrante, cu alcool moderat. În cazul ăsta,  Nachbilul a dat-o în gard destul de rău cu trendul…sau hai să zicem ca la alcool au nimerit-o.

 

Fiind vin d’ci de la noi din sat, nu mai trec în revistă podgoria, zona și alte asemenea, sărim direct la  licoare.

Licoarea în sine:

Un rose – mare chestie. :D, O sticlă transparentă, ok, eticheta face parte din seria lor de vinuri, drăguță, de bun simț. Plăcută, ce mai. Dopul – nu știu ce să zic pentru ca nu eu am dat cu tirbușonul și nici nu l-am vazut după.

 

Aromă/Nas:

Nimic, zero-zero. Inexpresiv. Dă ceva arome de fructe, însă lasă o senzație de îmbătrânit. Nu dă nimic negativ, în sensul de mirosuri neplăcute sau nepotrivite dar totuși mă așteptam la note florale mai intense, la ceva fructe proaspete, poate pepene galben, evident și măr verde…

 

Gust:

Aromă de mere, dar nu verzi, ceva note amărui dar nu de migdale. Porneste la atac ezitant, umblă haotic prin gură și se grăbește spre esofag. Finalul este scurt, inexpresiv lasă o notă amăruie. Nimic fresh. Un vin suplu cum ar trebui să fie de altfel, dar din păcate fără vorbe la el.

 

Una peste alta:

Cred ca cei de la Nachbil pot mult mai mult de atat. Și să știe măriile lor că un marketing fățos și ochios nu justifică nici vinurile slabe și nici pretuțrile pe care le cer. Mi se pare ușor scandalos să dau mai mult de 15 lei pentru Nachbil Rose 2010.

 

Rezumat:

Vin: Nachbil Rose 2010

Producător: Weingut Brutler & Dr. Vicol

I.G.: Dealurile Sătmarului

Alcool: 11,5%

Preț: 33,00 Lei

Punctaj: 69

 

Uite, un vin rose, acidulat, cu vreo 9% alcool, foarte plăcut si vesel este Pink Bubbly de la Black Tower – este un joywine ca sa zic așa. Evident, nu suportă comparație cu cel de mai sus.

TAGS
RELATED POSTS
1 Comment
  1. George Mitea

    May 7, 2012

    Welcome to the circus:)

Comments are closed.