Vinland pe Facebook
Scormonitor
Ce va pregatesc
< 2022 >
May
  • No Events
Cronicuțele vinului Prin lumea vinurilor

Wild Carpathia Wine / Vinul Wild Carpathia

By on May 5, 2016

Când a apărut filmul Wild Carpathia pe Travel Channel, România era năucită, extaziată, contrariată.

Obișnuiți cu o promovare a țării făcută cu două mâini stângi și scurte, Charlie Ottley și echipa sa reușea să facă un documetar prin care să aducă România turistică dacă nu în lumina reflectoarelor, cel puțin pe scenă.

Pe lângă pura promovare turistică, Wild Carparthia a mai contribuit cu ceva: cu un soi de redare a încrederii în propriile noastre resurse. Mi s-a părut cel puțin curios să constat că oameni, români, au văzut sau auzit pentru prima oară de locuri din România dintr-un documentar făcut de englezi pentru Travel Channel.

În 2012 un nou episod a apărut “From the mountains to the sea” pentru ca în 2014 să ajungă pe un punct culminant: “Wild Forever“.

În 2015 au început filmările pentru ultima parte a documentarului “White Carpathia“.  Guvernul nu s-a mai implicat. Prea multa promovare strica, astfel ca s-a apelat la societatea civila pentru a termina seria. Societatea civila, noi, românii, ne-am mobilizat bine, aproape exemplar.  Aproape pentru că Wild Carpathia mai are nevoie de bani pentru montajul final.

Drept pentru care, pentru a renunta la vagul si slabul concept de donaţie,  s-a  zis că de data asta fiecare donator va primi un premiu. Si  nu orice premiu, ci o ediţie limitată dintr-un vin.

Aşa s-a născut vinul Wild Carpathia, iar subsemnatul este unul dintre puţinii fericiţi care îi cunoaşte toate secretele.

wild carpathia

Despre vin

Prima serie din  vinul Wild Carpathia este un cupaj din trei soiuri: Fetească Neagră, Shiraz şi Cabernet Franc. Toate din 2014.

Este un vin complicat. O parte din el a stat în baricuri câteva luni iar altă parte în tancurile de inox. O parte din vinul din tancuri a fost direct din presa de vin.  Vinul a fost îmbuteliat la Divine Area (1000 de Chipuri), iar provenienţa lui este integral de pe coastele însorite din Dealu Mare.

Notele predominante ale vinului sunt de fructe coapte – vişine, prune, condimente exotice – de la piper la vanilie, este persistent, bine echilibrat şi cu un final mediu lung.  Estun vin de forţă cu note predominant întunecate.

Tocmai de aceea etichetele ilustrează ultimii trei mari prădători din Carpaţi  – Ursul, Lupul şi Râsul.

Capture21

Pe contra etichetă v-am pregătit o surpriză:

Fiecare prădător are o  o strofă dintr-o poezie de-a lui Charile Ottley. Trei etichete = poezia completă.

Capture31

Cum puteţi ajuta proiectul

Sunt vreo 2000 de sticle disponibile. În acest moment, la început de mai 2016, vreo 400 sunt deja vândute.

Scopul este să vindem întreaga serie pentru că aşa ultimul episod din Wild Carpathia va ajunge pe micile ecrane.

Vinurile sunt disponibile atât la sticle standard de 0.75 l, cât si la sticle magnum (1.5 l) sau magnum dublu (3 l). Puteti cumpăra o singură etichetă sau întreaga serie.

Atât pentru sticlele individuale cât si pentru serii avem si cutii de lemn, drept pentru care sunt foarte potrivite pentru cadouri.

De unde puteti cumpara vinul

On-line

de pe Vinland: http://wildcarpathiawine.vinland.ro/

Din magazine preponderent din reţeaua Cărtureşti.

Oricum, lista aproape completă o găsiti aici: http://wildcarpathiawine.vinland.ro/unde-suntem/

Tot  pe Vinland veti găsi si preţurile.

Livrarea se face cu TNT-ul, iar vinul ajunge la voi  a doua zi.

WildCarpathia 1mic

Dacă doriti mai mult de 24 de sticle, suntem bucuroşi să stăm de vorbă. 🙂

Vă mulţumim în avans. 🙂

TAGS
RELATED POSTS