Vinland pe Facebook
Scormonitor
Ce va pregatesc
< 2023 >
June
  • No Events
Zi de zi ceva

Campionatul Mondial de Snooker U21 – București 17- 26 Iulie 2015

By on July 12, 2015

 

Cum sună?

Campionat Mondial + București…

Parcă am început să mai înviem un pic.

Așadar, dragii moșului, trebuie să vă anunț că în intervalul 17-26 Iulie 2015 va avea loc la București, la Hotel Caro, Campionatul Mondial de Snooker pentru tinerii sub 21 de ani.

Vor participa cam 150 de jucăttori din peste 50 de țări.  Timp de 9 zile, cel puțin 200 de spectatori pot asista la partidele de snooker deoarece sălile unde se desfășoară competiția sunt amenajate și locuri pentru aceștia.

Ce îmi place?

Ăștia mici, la snooker, sunt deosebit de dibaci. Scot niște scheme din ei de iți vine să te lași de biliard tot restul vieții.

Au fost unii cârcotași care au spus că  “..meah. Este de juniori”. Dar cârcotașii, prost informați, nu știau de faptul că  încă din 1977 Campionatul Mondial de Snooker se ține numai în Sheffield la Teatrul Crucible. Iar pe de altă parte să se știe faptul că mulți campioni naționali la snooker, din diverse țări, au sub 21 de ani. Și nu în ultimul rând, legendarul Stephen Hendry, a devenit campion mondial în 1990 fix la vârsta de 21 de ani.  Deci îmi place că este un campionat de snooker serios.

snooker

Nu este prima manifestare de gen din București. Anul trecut, tot la Hotel Caro, s-a ținut Campionatul European U21 și Women, Men & Masters echipe seniori.  Deci Bucureștiul este al doilea an consecutiv gazda unui soi de turneu de mare șlem al snookerului.  Că tot am pomenit de ceva legat de tenis, trebuie să vă spun că snookerul, alături de echitație, golf și tenis este considerat un sport aristocratic. Tocmai de aia în China sunt legitimați cam 60 de milioane de jucători…. 😀 In România sunt doar 350.

Ce este snookerul?

Pentru cei ce nu sunt fani, dar sper că vor deveni, snookerul este un soi de urmaș mai elaborat al batrânului biliard. Snookerul a fost inventat acum fix 140 de către un distins Sir Chamberlain, pentru că, probabil, în lipsă de conexiune la internet, biliardul clasic devenise prea banal. Ca urmare, sir-ul mai sus menționat a zis ca pe lângă bilele albă, galbenă și roșie  să mai adauge încă 14 bile roșii si 5 colorate. Englezește vorbind, orice e simplu merită complicat.  Totuși, snookerul, fiind mai complicat decât biliardul, dar si mai scump din punct de vedere al dotării a devenit mai degrabă un sport din apanajul aristocrației.    Alături de mai puțin practicatele pool si carom formează acel trio ce presupune masa + bile + tac.

Dar să revenim la ai noștri.

Campionatul Mondial de Snooker U21 este organizat de către Federația Română de Snooker, Federaţia Internaţională de Biliard şi Snooker – IBSF și de Innovation Travel.

Au mai pus umărul la acest eveniment Hotel Caro, Hanul Ancuței, Hotel Roman Plaza dar și Radio România Actualități, RFI și câțiva bloggeri de turism.

Anul trecut tot Innovation Travel a fost la butoanele campionatelor europene de snooker și a făcut treabă bună. Cu siguranță vor face și anul ăsta.

Ce înseamnă asta pentru București?

Pai în primul rând am apărut pe harta mare a organizării de campionate sportive mondiale, practic o certificare că putem. Apoi arară faptul că Romania este o destinație de bună calitate din punct de vedere turistic. Am depășit momentul în care percepția generală era  că România este o țară gri și ciudățică cu o limbă asemănătoare italienei ce gravitează printre statele slave din Europa de Est.

Nu în ultimul rând, o oportunitate de promovare excelentă a Bucureștiului în fața unor vizitatori din cele mai colorate tări de pe glob.

Așadar, din 17 Iulie, fuga la Caro pentru a vedea spectacol sportiv de calitate. 🙂

TAGS
RELATED POSTS