Vinland pe Facebook
Scormonitor
Ce va pregatesc
< 2023 >
June
  • No Events
Să nu uitați...(ziua de azi în istorie) Zi de zi ceva

Cronicuța “Să nu uitați…” a împlinit un an! :)

By on September 1, 2012

Acum un an, pe 1 Septembrie, mi-a venit ideea să postez pe Facebook  în fiecare zi  trei evenimente care s-au întâmplat de-a lungul istroriei în ziua respectivă. Evenimente care au  o mai mare sau mai mică legătură cu România.

Nu am vrut să  fie o postare seacă, ci una care să ne facă să privim  mai relaxat momentele de cotitură ale istoriei. M-am străduit să mă țin de treaba și am numarat cu surprindere 224 de postări din 366 posibile.

Am vrut să induc în tot acest timp ideea că istoria nu este o carte nesuferită  plină cu date și nume de oameni, ci o parte din esența noastră individuală și colectivă ( ce vorbă frumoasă am scornit…:D ) Tocmai de aceea  de un an de zile ne amuzăm aproape în fiecare zi ba cu o bătălie medievală, ba cu o invenție, ba cu o naștere și așa mai departe.  Am pomenit de momente tragice, dar și de momente mai vesele, am amintit de genii dar si de criminali, am punctat tot ce mi s-a părut interensat la momentul respectiv.

 

 

Croniuța își va spune povestea mai departe, însă în va suferi o mică schimbare în sensul că de aici înainte vom aminti în fiecare zi de câte un moment istoric legat de călătorii și/sau de vinuri.  Vom aniversa sau vom participa la pomeni la mai mulți oameni care au fost cândva printre noi, dar cam atât.

Adică asa cum ar fi zis Farfuridi:  “Din două una, daţi-mi voie: ori să se revizuiască, primesc! Dar să nu se schimbe nimica; ori să nu se revizuiască, primesc! dar atunci să se schimbe pe ici pe colo, şi anume în punctele… esenţiale… Din această dilemă nu puteţi ieşi… Am zis!”

 

Vă multumesc tuturor celor care ați zâmbit în ultimele 365 de zile la citirea cronicuței și să vedem ce s-a mai întâmplat astăzi..:)

 

PACE! 🙂

 

TAGS
RELATED POSTS