Vinland pe Facebook
Scormonitor
Ce va pregatesc
< 2023 >
May
  • No Events
Zi de zi ceva

Teleormanul – această gaură neagră a intelectului

By on July 7, 2015

 

De fel sunt din Teleorman. Fix din Alexandria.

De vrej (de neam) nu prea sunt de pe acolo, dar pe certificatul de nastere personal scrie Alexandria.

E frumos acolo.  Imi aduc aminte de câteva pasaje din copilărie.

De ziua când a apărut electricitatea, de exemplu. Acele fire, becurile! Moamă..tot orașul și-a luat zi liberă si cu mic cu mare ne uitam la acel lucru magic… cum lumina ca un soare în miniatură. Unii spuneau că e lucru drăcesc și s-au încăpățânat să folosească lampa până au incendiat vreo două-trei aparamente (imediat după revoluție). Alt episod memorabil, de când eram chiar mai mic, a fost ăla când s-a introdus apa curentă. Ce magie! Să urce apa asa de capul ei etaj după etaj, să dai de o rotiță la stânga și să curgă pe o tevușcă precum izvoarele de pe malul Vedei. Eram zeii universului. Aveam apă la discreție.  Ne vizitam unii pe alții și ne admiram și complimentam vasele de WC și chiuvetele. “Porțelan de Curtea de Argeș, nu?” “Daa, păi se poate? Ce e mai bun”.

Timpul a trecut și am ajuns la scoală.  O școală normală, cu copii normali, cu profesori normali. Nimic special. Toti am trecut  la licee. Licee normale, cu profesori normali, cu copii cât de cât normali. Majoritatea am luat bacul … marea majoritate. Eram aproape de anul 2000.

Ca orice tânăr, la 18 ani am plecat.  De atunci s-a cam rupt filmul, dar nu de tot.

 

Teleormanul ăsta ca județ nu prea are nici un motiv să fie populat. Dacă ați citit  “Morometii” sau “Descult” îmi veți da dreptate.  Darie și Ilie Moromete nu ar fi trebuit să existe.  Fiecare județ, fiecare regiune a tării noastre are câte un atribut.

De exemplu:

Când zici Vaslui te gândești la tuică de pufoaică și la bătutul nevestei cu toporul.

Când zici Botoșani – eu mă gândesc la Eminescu și la Cercul Polar.

Sibiu = Deutschland, Deutschland uber alles!

Teleormanul nu are nici un atribut…a fost un anonim multi ani.

Acum Teleormanul are și el un atribut, este  crema prostiei de mâine.   Teleormanul întruchipeză prostia ce ne va snopi peste 20 de ani.

Dacă prostia s-ar măsura în Teleorman, atunci ar trebui să se măsoare în grade Richter.

Este al cincilea an consecutiv când județul Teleorman emană  numai rebuturi de 14, respectiv 18 ani.  Rebuturi, deșeuri umane.  Din 10 tineri doar 4 iau examenul de Capacitate si/sau Bacalaureatul.  Atât de proști sunt. Proști ca noaptea.

Prima dată am zis că ar fi o eroare,că teleormănenii ăștia, mai plăpânzi psihic, s-au speriat de noul Bac. Draci! Li s-a rupt și de Bac și de Capacitate și de toate alea…

În 2015, la Bac, după ce că a fost pe locul trei de la coadă cu 42%, mai ai și scădere a promovării.

Ce înțelegem de aici? Că vreme de 4 ani, Inspectoratul Școlar, scolile, liceele, profesorii…au fost total incompetenți nu au reușit să găsească nici o pârghie prin care să stimuleze copiii. Părinții au fost la fel de sărăntoci. Judetul ala a fost sărăntoc cu totul.

În alte județe s-au găsit. Iată Ilfovul a crescut cu 11% față de anul trecut când era catastrofa Universului.

 

Acum 4 ani prima serie avea 18 ani. Acum, firește, are 22.  Trebuie să vă scriu așa pentru că la TR, la anul, 18+4 va fi la examenul de matematică de la Bac.  Ce fac ăia acum? Nimic.  Unii poate au făcut maxim un borac, doi, cel puțin la fel de proști ca ei.  A, mai fac ceva.  Se duc la primărie să ia ajutor social…știți…pentru boracu’.

Astia, retardatii, reprezintă forța de muncă locală. Dar să muncească ce? Dacă nu sunt în stare să țină un pix în mână credeți că e vreo șansă să țină vreo unealtă, fie ea și din neolitic? Deci, Teleormanul după ce că emană proști, mai are și un serios deficit de forță de muncă.  Nu are cine să muncească pentru că nu îi duce capul.

Pe de altă parte, pisi de Alexandria e la fel de cocălăriță ca o pisi de București sau de Timișoara…este la fel de prețioasă. Doar sensibil mai proastă. Deci pisi este exclusă din fondul muncitoresc al judetului.

 

Partea si mai sinistră este dată de faptul că ăștia vor fi așa de proști încât nici să fure nu vor ști. Vor infunda bulăul pentru găinătii mărunte. Vor muri ca proștii pe stradă pentru că mașinile viitorului nu vor opri la trecerea de pietoni pentru că softul mașinii nu ii va detecta ca persoane. Drept pentru care, politia din Teleorman – la fel de retardata peste 20 de ani ca și locuitorii, va avea o singură brigadă – Brigada Mici Găinării.

Cred că generația anilor 2011-2012 a fost cea care a încuiat ușa județului si a aruncat cheia.

 

Vinland nu este un blog social, dar este al meu si eu sunt teleormanean..și sunt tare necăjit pe proștii ăia.

 

TAGS
RELATED POSTS
1 Comment
  1. Mihai

    July 9, 2015

    :))) Foarte bun articolul si foarte trist in acelasi timp. Felicitari!
    Dar totusi am o intrebare: De ce ai scos cocalaritele din Teleroman din fondul lucrativ? Asta e cam discriminare.

Comments are closed.