Vinland pe Facebook
Scormonitor
Ce va pregatesc
< 2021 >
October
  • No Events
Turism - În tranșee Zi de zi ceva

Treaba cu etica în turism – Sezonul 22. Episodul 1 (Pilot)

By on May 3, 2012

Bun,

Am intrat în  cel de-al 22-lea an de mârlănii și grobianisme.

 

Acum ceva timp am văzut o postare pe Facebook a unui “blogger” ce se agita împotriva celor care fac măgării în industria turistică. Băjetul respectiv uitase subit că site-ul lui era plin de bannere ale agentiilor mârlane.

Nu vă spun cine e că nu am chef să îi faceți trafic pe site.

 

Să revenim.

Mobilul:

Se dă  study-trip în Bulgaria. Pentru cei care nu sunteți în branșă acest  info-trip înseamnă o excursie de câteva zile la preț subvenționat pentru a evalua hotelurile si stațiunile vizitate. În cazul de față litoralul bulgăresc. Aceste  info-tripuri sunt destinate în special agenților de turism.

Preț: 70 EUR ( transport, masă și cazare la 4* vreo 4 zile ).

Se înscriu un număr de agentii, printre care si INVITATION RomaniaTravel și DARENA TRAVEL.

Se înscriu, încep să plătească..si asa mai departe.  Treaba e că agențiile sus numite, de fiecare dată când erau sunate spuneau: “Da, sigur că mergem! , Astăzi facem plata!”  sau “Da, da este în regulă, suntem a zecea oară în drum spre bancă”.


Crima:

Nu a fost nici o surpriza când cu două zile înainte de plecare au fost sunate și au spus..”Vaaaiii, dar a intervenit ceva și nu mai putem merge..”

 

Consecințele:

După ce le-am tinut locuri, i-am întrebat de 15 ori până în ultima zi, am făcut plata pentru deranj,  au dat cu mucii’n fasole în cel mai pur stil de românesc.

Ei, dragii moșului asta e mârlănie și bătaie de joc.

Acum, dacă INVITATION RomaniaTravel și DARENA TRAVEL, trag țepe și sunt nesimțiți cu cei din branșă, cu posibili parteneri, gândiți-vă la cât de serioși sunt în relația cu turiștii. Oare câți turiși or fi lăsat cu ochii în soare? Câte scamatorii ieftine ori fi făcut.

Treaba e că din numele primei agenții deduc că vrea să se ocupe sau chiar se ocupă de incoming… iar o astfel de abordare a unui colaborator sau nu este absolut penibilă. Din păcate cam asta este România Turistică de care nu putem scăpa.

 

Ca să fac o paralelă, vine așa:

Inviți  pe cineva la cină în oraș.

Îți confirmă că vine.

Îl suni și zice: “Mai întăzii un pic. Comandă-mi și mie te rog o rață cu portocale și dă cep la o sticlă de vin bun..”

Vine rața, desfaci vinul…bei un pahar.. astepți…

Mai suni odată. Invitatul zice “Băi îmi pare rau, a intervenit ceva și nu mai pot ajunge..asta e. Mănâncă tu și rața mea și straduiește-te și bea și sticla de vin..și normal, faci și plata”

Pam Pam!

 

Ca încheiere 2 sfaturi:

Pentru voi: Aveți grijă cu cine plecați în vacanță, numărul de agenții de turism neserioase este îngrozitor de mare.

Pentru ei: Baieți și fete…cred că vă stătea mai bine în față la Inter schimbând valută în anii ’90.

 

P.S. Foarte important. Acest post este scris în nume personal. Nu implică părerea sau opinia niciunei alte persoane sau firme.

DARENA TRAVEL
TAGS
RELATED POSTS