Vinland pe Facebook
Scormonitor
Ce va pregatesc
< 2021 >
September
 • No Events
Zi de zi ceva

Ultimul zbor spre Lună..:)

By on August 26, 2012

 

Câți oameni au pus piciorul pe Lună?

Unul? Doi? Poate că nici unul… Poate că nu vom cunoaște asta niciodată…Ieri a plecat spre infinitul universului unul din acei oameni care m-au făcut să visez cu ochii deschisi când eram mic. Doar stiam că Neil Armstrong a fost primul om care a pășit pe Lună…atât și un pic mai mult. Mă uitam în nopțile cu Lună plină la astrul ceresc și mă tot întrebam cum e să fii la sute de mii de kilometri de casa ta, cum e să fii o minusculă particulă în imensitatea spațiului, cum e sa fii totuși atât de mic dar să ai un țel așa de curajos…Cum e ca peste o mie de ani R. Daneel Olivaw să își petrecă ultimele veacuri din viața lui de robot pe acest satelit al unui  Pământ radioactiv, cum niște oameni mai mult decât curajoși au putul lansa un fantastic proiectil către Lună…

Jules Verne, Isaac Asimov, Arthur C. Clarke, Robert A. Heinlein, Frank Herbert,  Ray Bradbury…și Neil Armstrong au fost acei oameni care mi-au colorat copilăria.

Toți ne ducem…dar totuși unii dintre noi vor rămâne în conștiința colectivă pentru că au făcut “un pas mic pentru om, un pas mare pentru omenire”.

Și astăzi privesc cu aceeași emoție astrul nopții și am aceleași valuri de întrebări și aceeași magică imaginație, doar că am început să încărunțesc și riduri pe frunte au început să îmi apară, dar jur ca scânteia din ochi o voi păstra tot timpul.

Să îți fie tărâna ușoară zburătorule…

TAGS
RELATED POSTS
4 Comments
 1. GG

  August 27, 2012

  deci pe cine plangem noi aici? un robotel? 🙂

 2. cristi

  August 27, 2012

  Neil Alden Armstrong (n. 5 august 1930 – d. 25 august 2012)

  A fost pomenit de două ori în text, iar știrea a făcut înconjurul globului. 😉

  “Ieri a plecat spre infinitul universului unul din acei oameni care m-au făcut să visez cu ochii deschisi când eram mic. Doar stiam că Neil Armstrong a fost primul om care a pășit pe Lună…atât și un pic mai mult.”

 3. cristi

  August 27, 2012

  BTW, are și poză…:P

  R Daneel Olivaw nu a murit. Când a fost găsit pe Lună de către Golan Trevize si Janus Pelorat in “Fundația și Imperiul” era destul de îmbătrânit, deși își schimbase creierul pozitronic de mai multe ori, totuși nu mai făcea față cantității de informații acumulate…d’ohhh…ce zic eu aici. Pune mana si citeste cartea!

 4. GG

  August 27, 2012

  am o scuza: am fost de permanenta si n-am avut acces la informatii din exterior! Trimite cartea!

Comments are closed.