Vinland pe Facebook
Scormonitor
Ce va pregatesc
< 2022 >
June
  • No Events
Prin lumea vinurilor

Corks – Cozy Bar – un foarte posibil foarte bun wine-bar

By on August 31, 2012

 

 

Aseară am trecut prin centrul vechi al Bucureștiului și m-am oprit pret de vreo oră la o nouă apariție pe această gigantică scenă a băuturii și mâncării, la barul Corks.

Inițial am crezut că este wine-bar, dar nu este. Încă nu.

Stabilimentul este pe str. Băcani nr.1. Este o locație frumoasă, aranjată cu bun gust într-un stil parizian  sau provensal mai bine zis. Are o terasă generoasă cu măsuțe și scaune mici, iar interiorul este destul de spațios cu ferestre mari si destul de aerisit.

 

 

Apropritari casei dopurilor au reușit să facă o treabă foarte bună (cu această ocazie felicit si designerul) deoarece barul nu are nimic în comun cu aglomerația de pe Covaci sau Smârdan. Este o atmosferă aerisită și relaxată. Când strada Băcani va fi gata cu sigurană de vei simți ca în Micul Paris.

 

Chelnerii au fost prompți și serviabili. Nu i-am întrebat prea multe despre vinuri. Nu încă. 😀

În ceea ce privește selecția de vinuri, meniul curent este foarte subțirel. Din păcate un singur producător de la România – Vânju Mare, mai sunt câteva etichete din Italia, un pic mai multe din Franța și ce mi s-a părut interesant, niste vinuri din Liban.

Vinurile momentului sunt la fel ca meniul –  subțiri. Am luat un Cataratto bio pe care l-am încadrat în partea inferioară a clasamentului ( prea puțin acidulat, fad, scurt, cu nunante acre  la final).

 

Totuși, am citit  la Mihai Oprea (care a și fost la deschidere) că vor avea o selecție mult mai vastă, deci nu vă speriați, vinuri vor mai veni.

Puteți citi și voi: http://vinuldincluj.com/2012/08/10/cozy-bar-corks-casa-dopurilor-de-vin/

Una peste alta, mi-a plăcut Corks – Cozy Bar și voi mai trece pe la ei.

 

Mă bucur că în peisajul bucureștean al wine barurilor, alături de O mie de Chipuri, Bruno, Beros & van Schaik a apărut și  Corks.

Le urez  să aibă barul plin de clienți mulțumiți, să ofere o selecție cât mai largă de vinuri…la pahar și una peste alta, mult succes!

De asemenea vă recomand și vouă sa dați o tură pe la Corks măcar să vă faceți o idee. Iar dacă nu vreți un pahar de vin, nici o problemă: au și cafea, și ceai, si bere și cocktailuri.

Spor! 🙂

TAGS
RELATED POSTS