Vinland pe Facebook
Scormonitor
Ce va pregatesc
< 2023 >
May
 • No Events
Prin lumea vinurilor

Good Wine 2015 – bani la dublu, beneficii la jumătate.

By on March 21, 2015

 

Iar o  sa ziceți că sunt dușmănos, dar citiți oleacă.

Azi am fost la Good Wine – editia de primăvară 2015. Am fost așa, să nu zic că nu m-am dus. Să fie drumul cu călători.

Când am ajuns la Romexpo era o așa pustietate  și tristețe încât l-am întrebat pe băiatul de la poarta dacă e vreo manifestare cultural artistică în zonă. Era Goodwine-ul. Într-o hală din aia unde se ține si Târgul de turism.

Aceeași expozanți, același public. Anul ăsta mai subțire cu expozanții, iar publicul…subțire rău.  Mai toti producătorii care au venit și cu care am vorbit erau dezamăgiți de numărul de vizitatori. Mai cinstit erau dezamăgiti de lucrarea ca atare.  Multi au venit că  deh, “noblesse oblige” altfel, tristețe maxima.

 

Așa de pustiu e Goodwine-ul ăsta că parcă nici cuvinte suficiente nu am.

Nu voi scrie nimic de de expozanți. Cinste lor că au venit să își promoveze vinurile.

 

Ce vreau să scriu este legat de organizatori. Nu ai Goodwine-ului în special, ci ai târgurilor în general.

Târgul de Turism al României și Goodwine-ul sunt două exemple cât se poate de mișto de petarde eșuate…pocnitori ce nu fac plici.

De ce?

Simplu! Pentru că se organizează de două ori pe an! O dată toamna, în Noiembire, și o data primăvară, în Martie. Cam la patru luni distantă.

Organizatorii români sunt cei mai geniali si vizionari din Europa. Au constatat ei, asa, că  românii sunt și imbecili  si fripturiști și au zis să facă două evenimente pe an, să ne intre bine la căpățână  diverse noțiuni.

 

Toată Europa, toate țările în firea lor, au evenimente de gen o singură dată pe an. Unul și bun!

Prowein și Vinitaly nu sunt de 6 ori pe an, măi smecherilor, măi.

La fel și târgurile de turism de la Moscova, Berlin,  Londra ori Madrid.

Si la noi, târgurile mai mici, precum Vinvest și Transilvania Wine Fair se țin cu bun simt o dată pe an, deși Timișoara ar putea încinde câte o cumetrie  cam la fiecare trei luni. Da nu se face.

La noi, în dulcele stil românesc, de ce să facem unul și bun când putem face două și proaste.  Dacă nu v-ați prins vă spun eu.  Pentru că organizatorii câștigă aceeași bani de două ori.  În loc să ia 50 EUR/mp/an, te curentează cu 100 de EUR. La  tine, oricum ai da-o, costurile tot duble ramân.

 

Fraierii de expozanți ori își dublează bugetele, ori le taie la jumătate.  În orice situație beneficiile sunt la jumătate.

Spirala negativă se tot învârte: pentru că nu sunt suficienți expozanți, nu poti face nici mare reclamă. Daca nu faci reclamă, nu te află lumea.  Dacă nu știe poporul, nici nu îți trece pragul.  Dacă nu îți trece pragul, cei care ti-au dat loveaua vor fi, pe bună dreptate, ușor frustrați.

 

Expozanții se plâng de fiecare dată că nu sunt suficienți vizitatori.

Păi bravo! Cum dracu’să fie! Nu ne-am mai văzut și acum 3 luni?? Ce facem? Ne cumetrim? V-am cam băut vinurile, așa cum v-am luat și vacanțele cu super mega Early Booking Bonus. Ajunge! Poate mai avem și alte treburi.

 

Bine, organizatorii ar putea sustine că două târguri sunt mortal de importante pentru că se lansează vinuri noi peste iarnă. Se limpezește molanu’. Ori că, vorba aia, toamna nu-I ca primăvara.  Ori că așa ne mai întâlnim și noi, iubitorii de vin.

Eu zic doar să nu devenim imbecili.

 

Toată lumea serioasă are un târg mare și bun.

Deci, una peste alta, eu sunt unul dintre aceia care m-am lăsat de sportul de a merge pe la târguri, ca maimuța, de două ori pe ani pentru că chiar nu se justifică.

 

Touși, că am fost pe acolo, zic doar de cine mi-a plăcut: Oprisor, Cotnari, Cotnari, Divine Area și Cricova.

Totodată mi-a plăcut de Recaș, de S.E.R.V.E , de Davino, de Lacerta. Pentru că nu au participat!

Nu mi-ar mai place de ei dacă Goodwine-ul s-ar organiza o dată pe an si nu ar veni.

 

Ca încheiere:

Prost nu e ala care cere, ci ăla care dă.

TAGS
RELATED POSTS
2 Comments
 1. Zoli

  March 21, 2015

  Pentru 13-15 noiembrie recomand Salonul ROVINHUD (www.salonul.net)
  Anul trecut a fost așa: http://www.jancisrobinson.com/articles/benevolence-in-transylvania și nici anul acesta nu va fi mai prejos 🙂

 2. Cristi

  March 21, 2015

  Da, Am vazut/auzit că a fost smecherie Salonul. Si nu e targ.. 🙂 Deci recomandarea ta se aprobă cu aplauze!

Comments are closed.