Vinland pe Facebook
Scormonitor
Ce va pregatesc
< 2023 >
June
  • No Events
Prin lumea vinurilor

Lauri 2011 – vin mortal

By on February 24, 2014

 

În contiunare vă transmit un avertisment asupra unui vin absolut si a unei situații  singulare de la un producător care mie imi place foarte mult: WineRo / Alira.

 

Dacă tot m-am otrăvit eu, zic să scăpați voi.

In lunile Februarie și Martie 2014 circulă prin târg un vin  numit:

 

Lauri 2011 – Cuvee Aliman

model 2011, 13.5 % alcool,  tulbure și cu depuneri.

Scor: 24.99 lei.

El trebuia să fie așa:

“Un vin elegant si catifelat etaleaza note intense de fructe de padure, visine si ciocolata, taninii din samburii de struguri culesi la maturitate deplina sunt fini si rotunzi.”

Dar a sfârșit în a fi așa:

Nas de ouă clocite, note închise de oxidate, gem de fructe, gust mort cu nuanțe fantomatice de note dulci de vișine, tanini înțepători și alcool ce îți rupe esofagul la final.

 

 

Dacă șinele de metrou sau ultimul etaj de la Intercontinental nu vă satisfac gusturile suicidale, vă recomand Lauri – roșu sec – asta după etichetă. Totodată, dacă nu aveți gânduri suicidale, vă recomand să nu beți Lauri pe peron.

Lauri este încă la vânzare. Numărul otrăviților a fost sub așteptări, probabil. Îl găsiți în hard-discounterul Lidl. Stiu, o să comentați “Dracu’ te-a pus să intri în Lidl?” Acum zic: “Odată am găsit un vin bun la Lidl, în plus, am o invazie de soricei și cumpăr încontinuu dulciuri de aici.”

Refuz să cred că producătorul nu are habar de această mică problemă.

Altminteri, așa cum am scris și la început, Alira este un producător care  face niste vinuri foarte bune, pe care eu le consum cu mare placere și constant și cu curaj vă pot recomanda: Alira Merlot 2010 sau  Alira Fetească Neagră 2011 sau Alira Rose 2012.

 

Am scris acest post pentru că nu este vorba de o singură sticlă, ci e vorba de cel puțin un lot întreg.  Dacă sunteți leșinat după un Lauri încercați să evitați lotul 201309.

Dacă v-a prins subiectul, să știți că nu sunt singurul “otrăvit” – aprofundati aici:

http://www.provin.ro/2014/02/18/vinul-kriptonita-de-otravit-super-eroii-de-cartier-lauri-cuvee-aliman-2011/

 

P.S. Egregio, ai baftă! Ți s-a sinucis concurentul.

 

TAGS
RELATED POSTS

Comments are closed.