Vinland pe Facebook
Scormonitor
Ce va pregatesc
< 2023 >
March
  • No Events
Prin lumea vinurilor

Transylvania Wine Fair – Brașov 2013

By on September 17, 2013

 

Între 18 și 20 Octombrie sunteți invitați la Brașov la primul târg de vinuri din această zonă a țării: Transylvania Wine Fair.

Spre deosebire de București sau Timișoara, unde târgurile și expozițiile de vinuri au devenit deja tradiție, Brașovul intră pe această scenă pentru prima dată, însă intră cu un mare avantaj: Valea Prahovei. Sute de hoteluri, pensiuni și restaurante din cea mai importantă zonă turistică a României sunt interesate să ia contact cu un număr cât mai mare de producători sau importatori de vinuri.
Momentul este ideal, pentru că toți se pregătesc de sezonul de iarnă, iar înnoirea sau schimbarea integrală a meniului de vinuri în multe hoteluri din zonă se apropie.

 

 

Unde se organizează?

La Brasov Expo Park.

Centrul de expoziții este la intrarea in Brașov, dinspre București, imposibil de ratat. Aici au mai fost organizate targuri și evenimente ( targuri de turism, auto, de nunți, de mobilă). Eu am fost la două ediții ale Târgurilor  de Turism și au fost foarte bine organizate, mai mici decât cele de la Bucuresti dar mult mai aerisite și mai  civilizate decât cele de la București.

Centrul expozitional ca atare, deși este in afara orașului, este contemporan gândit si foarte primitor și prietenos.

 

Cine organizează?

KRON-TOUR EXPO FAIRS & EXHIBITIONS

Cu o mulțime de târguri și evenimente la activ, toate organizatre fără cusur,  Kron-Tour promite atât expozanților cât și vizitatorilor, un eveniment expozitional la cele mai înalte standarde.

Am fost, am văzut, așa este. 🙂

 

De ce se organizează?

Pentru că am o preocupare constantă și în materie de turism și în materie de vinuri, cu certitudine pot spune că  gamele de vinuri în multe hoteluri de pe la noi sunt deficitare dacă nu absolut dezastruoase.  Sigur ați văzut pensiuni sau hoteluri (unele cu pretenții) în care la mare cinste erau expuse game low cost cumpărate de la Metro.

Această apucătură, care a început să fie corijată, era și este în continuare foarte dăunătoare conceptului de turism de calitate. Tot mai multi manageri de restaurante și hoteluri au început să își pună problema calității și reprezentativității vinului din ce în ce mai serios.  Deci, un astfel de târg,  este foarte nimerit acum pentru a oferi un plus informațional și oportunitatea unor degustări comparate reprezentanților Horeca.

M-aș bucura foarte mult să văd că  hotelierii înlocuiesc Beciul Domnesc cu Ambrosio, că elimină din bar Grasa de Cotnari și introduc gama Colocviu, ori  Drăgaica Roșie sau Rusalca de la Oprișor devin recomandări ferme ale unor chelneri bine informați.

 

Să nu uităm apoi că Brașovul și zonele limitrofe însumează 400.000 de locuitori.  Și aici vorbim despre Ardea. Îmi place să cred că vorbim de un public educat și deschis spre lumea și cultura vinului.

Cu siguranță sunt mulți iubitori de vin în Brașov, așadar, ar fi firesc ca și aici să fie organizat un eveniment dedicat vinului.

 

Cea mai mare oportunitate pentru participanti:

Hotelierii de pe Valea Prahovei.

Târgul  se dorește a fi un loc de întâlnire al proprietarilor  sai managerilor de hoteluri și restaurante de pe Valea Prahovei,  cu producătorii și importatorii de vinuri. Este o oportunitate pentru a prezenta noile game de vinuri ori pentru a relansa alte game.

Pe perioada târgului, se vor organiza mai multe workshopuri si degustări profesionale pentru specialiști dar și demonstrații de artă culinară, expoziții de fotografie sau pictură și concursuri cu premii.

 

Este prima ediție e unui târg care, înainte de toate, se dorește a fi mai degrabă o punte de legătură între oamenii ce lucrează în industria viticolă și cei di HoReCa , decât un târg în care ținta să fie consumatorul final.

 

În cazul în care sunteți interesați se participare sau de diverse parteneriate , o puteți contacta cu încredere pe:

Anca Zota

KRON-TOUR EXPO FAIRS & EXHIBITIONS

tel. 0753014570,
e-mail: anca.zota@krontour.ro

 

 

 

 

 

TAGS
RELATED POSTS