Vinland pe Facebook
Scormonitor
Ce va pregatesc
< 2023 >
May
  • No Events
Să nu uitați...(ziua de azi în istorie)

04.05.2012 – Să nu uitați…

By on May 4, 2012

Să nu uitați…
1. Cu 337 de ani în urmă, Regele Charles al 2-lea al perfidului Albion punea să se construiască Observatorul de la Greenwich. Treaba e ca acest observator, și pariu că habar nu aveați, a fost unul din motoarele expansiunii navale a Angliei. Aici se dă ora exactă.
2. 108 ani au trecut de când americanski își suflecă mânecile, pun mâna pe lopată și încep să fabrice Canalul Panama. Lucrările începuseră din 1880 sub conducerea lui musiu de Lesseps.
3. S-au întamplat 70 de ani de când iar americanki (fraate, ăștia sunt peste tot!) le-au dat cu pisica peste ochi japonezilor. A avut loc Bătălia din Marea Coralilor. Deși japonezii au câștigat la scor, americanii au iesit învingători. Soarta războiului din Pacific fusese schimbată. AVE!

În imagine,  avioane de vânătoare Mitsubishi Zero pe puntea portavionului Zuikaku.  Zuikaku a fost scufundat 2 ani mai târziu, fiinde de altfel si ultimul portavion pierdut de Japonia.

Sursa imaginii: Kure Maritime Museum, Japanese Naval Warship Photo Album: Aircraft carrier and Seaplane carrier, Supervisory editor: Kazushige Todaka, p. 71.

TAGS
RELATED POSTS