Vinland pe Facebook
Scormonitor
Ce va pregatesc
< 2023 >
June
  • No Events
Turism - Trasee Tematice

Trasee tematice în Landul Salzburg 1-4 – Prin Parcul National Hohe Tauern

By on April 21, 2012

Prin Parcul National Hohe Tauern

Parcul National Hohe Tauern este cel mai mare parc natural alpin din Europa Centrala. Acesta cuprinde cea mai mare parte a Masivului Hohe Tauern si in proportie de 70% se afla in landul Salzburg.  In landul Salzburg sunt 3 mari grupe  – Vennediger – se urca din Krimml pana la Krimml Tauernhaus.  Glockner Gruppe – aici puteti ajunge pe mai multe drumuri insa cele mai spectaculoase sunt Hochalpenstrasse si drumul care urca din Uttendorf in Pinzgau catre Weissee si a 3-a grupa – Goldberg – cu urcare prin Rauris sau Valea Gastein.

Un traseu tematic de o zi  avand ca scop explorarea acestui parc national, are ca punct de plecare Zell am See zona in care puteti vizita – orasul Zell am See, Cheile Sigmund-Thum, din apropiere de Kaprun, centrala hidroectrica din Kaprun si   eventual o ascensiune spre Kitzsteinhorn. Din Kaprun fie puteti lua trenuletul Pinzgauer, fie va puteti continua calatorie cu autoturismul catre Mittersill.  Pana in Mittersill, in Uttendorf in Pinzgau puteti urca catre lacul glaciar Weisssee. In Mittersill puteti vizita muzeul Felberturm. Tot aici exista si Centrul de Vizitare al Parcului National Hohe Tauern.  In Hollersbach – un incantator sat alpin puteti vizita Gradina cu ierburi – Yves Rocher – o  gradina de 1.5 ha,  in care veti putea admira nenumarate plante rare, plante medicinale sau aromatice. De asemenea Klausnerhaus – o gosodarie specifica secolului XIV este o atractie turistica foarte interesanta.  Peste inca 5 km se ajunge in Bamberg am Wildkogel – aici, pe langa casele specifice regiunii Pinzgau, puteti vizita si muzeul Mineralelor. Ce mai importanta localitate dintre Mittersill si Krimml este Neukirchen am Grossvenediger, unde daca veti urca cu telecabina Wildkogel veti savura unal din cele mai spectaculoase panorame alpine, avand ca punct central masivul varf Grossvenediger ( 3666 m). La Wildkogel haus, la capatul telecabinei, va puteti opri si pentru masa de pranz.

Partea finala a traseului presupune sa treceti prin Wald in Pinzgau – aici puteti vizita Muzeul Mineralelor. In cele din urma  veti ajunge la Krimml – aici principalul obiectiv touristic este fara indoiala Cascada Krimml care are o cadere de 380 m fiind cea mai inalta cascada Austria. In Krimml este amenajat si un punct de informare legat de cascada – Wasser Wunderwelt.

Returul se face pe acelasi traseu .

TAGS
RELATED POSTS