Vinland pe Facebook
Scormonitor
Ce va pregatesc
< 2023 >
June
  • No Events
Turism - Trasee Tematice

Trasee tematice în Landul Salzburg 3-4 – O zi în regiunea Lungau (Fortărețe și tradiții)

By on April 23, 2012

Situata in partea de sud a landului Salzburg, la granita cu Carinthia si Stiria, regiunea Lungau este o populara destinatie de vacanta atat iarna – datorita celor aproape 400 de km de partii cat si vara – multitudinea de obiective turistice dar si infrastructura excelenta fac din St. Michael, Mautendorf, Tamsweg sau Mariapfarr destinatii ideale pentru un concediu de vara impreuna cu familia.  Ruta de acces catre Lungau este autostrada Tauern (A10) ce strabate landul Salzburg de la Salzburg prin Wefen si Flachau pana la St. Michael in Lungau trecand in C

 Schloss Mauterndorf

Schloss Mauterndorf

arinthia prin pasul Katschberg.

Situat valea raului Mur, St. Martin este poarta de intrare in tinutul Lungau de aici pornind totodata si un celebru traseu de biciclete ce traverseaza Stiria pana la Bad Radkensburg. Puteti da un scurt tur al oraselului si apoi va puteti oferi o priveliste asupra Muntilor Hohetauern si Schladmingertauern daca urcati cu telecabina Gorsseckbahn pana la Gorsseck-Speieck. Un scurt traseu pana la micile lacuri alpine este de asemenea recomandat. Din St. Michael puteti porni spre Mauterndorf. Pana a ajunge la destinatie, puteti vizita si castelul Mossham – o fortareata din 1285 ce domina intersesctia drumurilor care duc la Tamsweg si Mautendorf.   In Mauterndorf va asteapta unul din cele mai cunoscute castele medievale din Europa – Castelul Mauterndorf – construit in epoca medievala ca resedinta de vara a arhiepiscopilor de Salzburg, castelul a fost totodata si o fortareata redutabila, astazi fiind unul din cele mai bine conservate monumente medievale de acest gen din Europa. Astazi, castelul este mai viu ca niciodata, Lordul Castelului,  Ludwig von Keutsach si suita lui va vor intampina in straie medievale si veti putea admira cu aceasta ocazie o intreaga colectie de obiceiuri medievale.  Tot in Mautendof puteti continua periplul prin Austria de altadata  daca veti vizita Lungauer Landschaftmuseum – muzeul Taurachbahn traditiilor populare din Lungau. Muzeul are 117 incaperi in care sunt ilustrate obiceiurile zilnice legate de muncile agricole, cele la padure, sarbatori locale si sarbatori religioase, traditii folclorice si multe altele.  De asemenea aici mai exista si o remarcabila colectie de minerale.  Din Mautendorf puteti lua trenuletul cu aburi pana in St. Andra. Puteti inchiria din Mautendorf o bicicleta, va urcati cu ea in tren si apoi va intoarceti din St. Andra cu bicicleta pe valea Taurach-ului.  Mai departe continuati excursia spre Tamsweg – centrul regiunii Lungau. Interesant pentru turistii romani este faptul ca Tamswegul a fost in 1490 scena unei violente batalii intre Matei Corvin si Imparatul Frederik al III-lea, Matei Corvin cucerind cu aceasta ocazie fortareata Finstergrun.

Schloss Mooshamm

Schloss Mooshamm

Aceasta fortareata de afla in Ramingstein, la 15 km distanta de Tamsweg, pe valea Murului.

Pentru ca ziua sa fie completa mai puteti urca pana in Katschberg – o faimoasa statiune de ski si de aici cu instalatiile de transport pe cablu pana pe Anieck.

Returul se face pe acelasi drum.

TAGS
RELATED POSTS